Mecenaat

De mecenassen ofwel grote gevers van Theater Rotterdam zijn een zeer betrokken groep mensen, die meestal vanuit een besef van de eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid een bijdrage leveren aan de podiumkunsten.

Maar dat is niet de enige reden. Het plezier van het geven, de persoonlijke contacten met mensen en de verrijking door de creativiteit waarmee u in aanraking komt worden ook als redenen om te geven genoemd.

Hoewel Theater Rotterdam subsidies ontvangt van Rijk en lokale overheid is particulier geld toch echt nodig om het verschil te kunnen maken. Om aanvullende projecten te kunnen financieren waardoor de kunst kan excelleren. Waarmee minder gecontroleerde risico’s genomen kunnen worden als het gaat om experimenteel theater en vernieuwing, maar ook waarmee toptalent de tijd en ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Om draagvlak te creëren en de continuïteit van de organisatie te waarborgen. Onze mecenassen zijn de officieuze ambassadeurs voor Theater Rotterdam en kweken met hun enthousiasme en hun voorbeeldrol draagvlak en vertrouwen.

 

Bent u de nieuwe mecenas?

 

Bij giften van € 500,- tot € 5.000,- per jaar nodigen we u niet alleen graag uit voor premières en andere feestelijke events, maar ook om persoonlijk kennis te maken en van gedachten te wisselen met onze programmeurs en directie tijdens de mecenaslunches. U wordt uitgenodigd voor relatieavonden, waarmee u deel word van een dynamisch netwerk van interessante mensen uit het Rotterdamse maar ook daarbuiten. Mecenassen zijn automatisch lid van De Schouwburgers en worden verwelkomd bij alle Schouwburgersavonden en de jaarlijkse Schouwburgersreis. We houden u vanzelfsprekend via verschillende media op de hoogte van alle relevante zaken rondom programma en Theater Rotterdam. Op verzoek kunnen wij u een rondleiding geven achter de schermen en kunt u tijdens Schouwburgersavonden maaltijden nuttigen in de Artiestenfoyer.

 

Wanneer u een jaarlijkse gift doet van minimaal € 5.000,- per jaar voor een minimale periode van 5 jaar, kunt u bij Theater Rotterdam een Fonds op Naam oprichten. Hierover hieronder meer.

 
Hoe aanmelden?

Indien u meer informatie wilt ontvangen over het mecenaat bij Theater Rotterdam, kunt u via de knop hieronder contact met ons opnemen.

Er is een aanzienlijk belastingvoordeel verbonden aan giften aan culturele anbi's zoals Theater Rotterdam. 

Wilt u zich meteen aanmelden? Dan kunt u hieronder de benodigde formulieren downloaden, invullen en mailen naar donateurs@theaterrotterdam.nl. 

Fonds op Naam

Een Fonds op Naam is een bijzondere manier om Theater Rotterdam te steunen. U kunt een Fonds op Naam in uw testament opnemen of al tijdens uw leven oprichten. Met dit fonds wordt een specifiek doel gesteund, bijvoorbeeld educatieve activiteiten, talentontwikkeling of stadsprojecten, ter nagedachtenis aan uzelf of een dierbare. Bent u groot fan van een theatermaker of -gezelschap dat verbonden is aan Theater Rotterdam? Middels een Fonds op Naam zorgt u ervoor dat uw gift volledig ten goede komt aan producties van deze maker of makers. Een voorwaarde voor het oprichten van een Fonds op Naam is een minimale storting van € 25.000. Dit bedrag kan in een keer worden geschonken, of middels een periodieke overeenkomst over vijf jaar worden verdeeld. 

Aan dit fonds kunt u een naam geven, bijvoorbeeld uw naam, de naam van een dierbare of een algemene naam. Deze naam blijft hierdoor nog lange tijd verbonden aan Theater Rotterdam. Met een Fonds op Naam heeft u uw eigen fonds, zonder dat u een aparte stichting hoeft op te richten of een bestuur moet benoemen. Als u van plan bent een Fonds op Naam op te nemen in uw testament dan kunt u wellicht overwegen om dit al bij leven in te laten gaan zodat u nog van uw schenking kunt genieten.