Wat laat u de stad na?

Uw testament kan dromen laten uitkomen. Uw bijdrage kan zorgen dat Rotterdamse kinderen en jongeren in aanraking komen met theater. Het kan helpen om bijzondere locatieprojecten of voorstellingen te realiseren of een veel betekenende rol spelen bij de ontwikkeling van theatertalent. Met uw nalatenschap steunt u culturele activiteiten die door honderden of misschien wel duizenden mensen worden gezien en ervaren.

U kunt bij de notaris eenvoudig een testament laten opstellen. De kosten hangen af van uw persoonlijke wensen: hoe eenvoudiger, hoe lager de kosten. Zonder testament gaan uw geld en bezittingen naar uw familieleden en als deze er niet meer zijn naar de Staat.

Erfstelling

Als u ervoor kiest om Theater Rotterdam tot erfgenaam te benoemen, dan komt uw gehele bezit (of een deel van uw bezit) ten goede aan Theater Rotterdam. Wij kunnen de enige erfgenaam zijn, maar u kunt Theater Rotterdam ook samen met andere erfgenamen benoemen. Het geld dat overblijft nadat alle kosten zijn betaald, wordt volgens de door u vastgestelde verhouding onder alle erfgenamen verdeeld.

Legaat

Een legaat kan bestaan uit een vast geldbedrag, waardepapieren of bepaalde (roerende en/of onroerende) goederen die u toekent aan Theater Rotterdam. U kunt bijvoorbeeld uw familie als erfgenaam benoemen en daarnaast een bepaald bedrag of bezit als legaat voor Theater Rotterdam bestemmen. De executeur van uw testament zorgt ervoor dat het legaat aan Theater Rotterdam wordt uitgekeerd voordat uw nalatenschap onder de erfgenamen wordt verdeeld.

Fonds op naam

Een fonds op naam is een bijzondere manier om Theater Rotterdam te steunen. U kunt een fonds op naam in uw testament opnemen of al tijdens uw leven oprichten. Met dit fonds wordt een specifiek doel gesteund, bijvoorbeeld educatieve activiteiten, talentontwikkeling of stadsprojecten, ter nagedachtenis aan uzelf of een dierbare. Een voorwaarde voor het oprichten van een fonds op naam is een minimale storting van 50.000 euro.

Aan dit fonds kunt u een naam geven, bijvoorbeeld uw eigen naam, de naam van een dierbare of een algemene naam. Deze naam blijft hierdoor nog lange tijd verbonden aan Theater Rotterdam. Met een fonds op naam heeft u uw eigen fonds voor een goed doel, zonder alle administratieve rompslomp. Uw notaris kan u informeren over de bijzondere belastingvoordelen.

Belasting

Uw nalatenschap aan Theater Rotterdam is vrij van erfbelasting. Theater Rotterdam hoeft geen belasting te betalen over de ontvangen erfenis, omdat we door de Belastingdienst worden erkend als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Uw notaris kan meer vertellen over de belastingvoordelen van een Fonds op naam dat bij leven wordt opgericht.

Persoonlijk contact

We gaan graag met u in gesprek over uw wensen en persoonlijke situatie. We kunnen uitleggen op welke manieren u kunt nalaten, wat uw nalatenschap bijdrage aan theater in Rotterdam. Neem gerust contact op met Floortje Jongkoen, Fondsenwerver & Relatiemanager via mail of 010-4044137. Natuurlijk horen wij het ook graag wanneer u ons heeft opgenomen in uw testament, zodat wij u nu alvast kunnen bedanken.