Dutch Green Building Council - congres

De Dutch Green Building Council (DGBC) heeft voor de tweede keer het Nationaal BREEAM Congres georganiseerd. Dit was de eerste editie in Rotterdam, met de Schouwburg als locatie. DGBC levert een grote bijdrage aan de transitie naar circulaire economie door zich in te zetten voor de duurzaamheid van de gebouwde omgeving. Tevens beheert DGBC het nationale en internationale keurmerk BREEAM-NL, waarbij men de duurzame prestaties van gebouwen, sloopprojecten en gebieden kan beoordelen.

 

Foto vergroten

DE TRANSITIE NAAR DUURZAME GEBOUWEN

Dit jaar was het thema van het congres: Circulariteit meetbaar maken. Het doel was om erachter te komen wat een circulair gebouw is en hoe we de circulariteit binnen BREEAM meetbaar maken. De dag startte met een netwerkmoment waarna de deelnemers konden genieten van inspirerende voorbeelden uit de BREEAM-praktijk en workshops en presentaties van verschillende duurzaamheidsdeskundigen.

Het congres vond plaats in diverse zalen en foyerruimten van Theater Rotterdam. In samenwerking met Fredericke van DGBC is er een plan bedacht op welke manier de ruimtes werden ingericht. Belangrijke peilers zijn functionaliteit in combinatie met een stijlvolle en professionele uitstraling. De fijne samenwerking resulteerde in zeer geslaagd event waarin de wensen van de DGBC naar grote tevredenheid zijn ingevuld. 

 

De mogelijkheden zijn eindeloos en niks is te ingewikkeld of moeilijk.

Foto vergroten

“Het prettige contact met de contactpersonen van de Schouwburg, de flexibiliteit, de logistieke voordelen, allemaal factoren die ons event bij de Schouwburg nog beter en kwalitatiever hebben gemaakt. De mogelijkheden zijn eindeloos en niks is te ingewikkeld of moeilijk. Het contact voelde als een samenwerking waarbij we beiden gingen voor het allerbeste resultaat, zowel in de voorbereiding als op de dag zelf. We zijn tevreden met het eindresultaat; het congres werd zowel door de organisatie als de gasten als succesvol ervaren.”

Fredericke Reijerkerk
Communicatieadviseur
Dutch Green Building Council

Foto vergroten

Foto vergroten