De Schouwburgers

De Schouwburgers, ontstaan in 2007, is een club van mensen die één ding met elkaar gemeen hebben: ze houden enorm van theater én van Theater Rotterdam. Ze zijn de ambassadeurs van ons theater. 

 


 

Als Schouwburger wil je theaterervaringen met elkaar, met de artistieke leiding van Theater Rotterdam én met de buitenwereld delen.

Schouwburgers  zijn enthousiast, van alle leeftijden en met verschillende interesses en passies, bereid hun grenzen te verleggen door een breed scala aan bijzondere voorstellingen in Theater Rotterdam te bezoeken.

 

Schouwburgersavonden


Elke maand komen de Schouwburgers bij elkaar op een Schouwburgersavond. De avond begint meestal met een gezamenlijke maaltijd in de artiestenfoyer. Daarna volgt het voorstellingsbezoek. Na afloop van de voorstelling zoekt men elkaar gewoonlijk op om na te praten en spelers en regisseur te ontmoeten. Het is altijd mogelijk kennissen, vrienden of familie mee te nemen naar deze avonden, ook voor de maaltijd. Hiermee versterk je het ambassadeurschap voor Theater Rotterdam. Voor de voorstellingen bestelt elk lid zelf zijn toegangskaarten. De maaltijd in de Artiestenfoyer wordt door de coördinator geregeld.

 

Theater in het buitenland


Elk jaar wordt voor de Schouwburgers een theaterreis van een paar dagen georganiseerd naar het buitenland. De afgelopen jaren bezochten de Schouwburgers een festival of een bijzonder theatergezelschap in een toonaangevende theaterstad. De bezochte steden zijn Essen, München, Berlijn, Londen, Wenen en Brussel. Indien er bijzondere voorstellingen in het buitenland zijn dan kan de coördinator daar tickets voor organiseren, zodat liefhebbers daar op eigen gelegenheid naartoe kunnen. Meestal zijn dat voorstellingen in België. 

 

Organisatie


De Schouwburgers worden gefaciliteerd door Theater Rotterdam. De coördinator is Maria Kuster (mckuster@kpnmail.nl / 010-4223934). 

Daarnaast is een werkgroep actief die meedenkt met de organisatie en gesprekspartner is voor de directie van de Theater Rotterdam. Deze groep bestaat uit Schouwburgers, op dit moment zijn dat Miranda Nauta (voorzitter), Maria Kuster, Lydia Bogstra, René van Duin en Ankie Groenenboom. 

 

Vanuit Theater Rotterdam zijn Floortje Jongkoen (relatiemanager), Kim Christiaansen (hoofd Development en Events) en Walter Ligthart (algemeen directeur) aanspreekpunt.

 

 
Lidmaatschap

Lidmaatschap

Het Schouwburgerschap kost € 80,- per jaar (enkel) of € 110,- (duo). Dat is inclusief de TR-pas waarmee je voor vier personen korting krijgt op de toegangsprijzen. Het lidmaatschap van de Schouwburgers wordt tot wederopzegging jaarlijks in juni automatisch verlengd.

Word Schouwburger

Meld je via onderstaande button aan als Schouwburger!
Aanmeldingsformulier