Draag jij TR een warm hart toe?

Theater Rotterdam toont en maakt veelvormig, meerstemmig en toonaangevend theater voor een breed publiek.  
 
Net als Rotterdam zijn wij altijd in beweging. Wij bevragen tradities en systemen, houden onszelf en anderen een spiegel voor. Wij brengen stemmen, perspectieven, theatervormen en talen samen. Omdat wij geloven in een nieuw wij. Daar hebben we elkaar voor nodig. Zij aan zij, schouder aan schouder. Laat je verwachtingen los, omarm de verschillen en leer van elkaar. Moving forward together, daar gaan we voor. 
 
Juist nu is het belangrijk dat wij bij kunnen dragen aan verbinding en saamhorigheid. Draag je Theater Rotterdam een warm hart toe en geef je ons een extra steun in de rug? Word donateur en maak deel uit van de beweging. 

Waarom doneren?

Dankzij jouw steun kunnen wij een theater voor iedereen zijn. Door samen te werken met een grote groep theatermakers, kunstenaars en performers met verschillende achtergronden en perspectieven, door te investeren in de theatermakers en theaterliefhebbers van de toekomst, en door theater toegankelijk te maken voor een breed publiek. Wij zijn ervoor en door jou. Door jou zijn wij er voor iedereen.

“In ons theater moet het gaan over ontmoeting, nieuwsgierig zijn naar de ander. Ons hogere doel is om de meerstemmigheid van de stad te laten klinken.”

Artistiek directeur Alida Dors

Foto vergroten

Investeren in de toekomst

Met onze educatieprojecten geven wij jongeren de ruimte om zichzelf te ontdekken en te uiten. TR bouwt daarom duurzame relaties op met diverse opleidingen en onderwijsinstellingen, van basisschool en ISK tot beroepsonderwijs. 

Foto vergroten

Ontwikkelen nieuwe theaterstemmen

Productiehuis Theater Rotterdam biedt ontwikkelingstrajecten aan voor de nieuwe generatie theatermakers. Zo krijgen zij ruimte om een eigen stem en artistieke signatuur te vormen en blijft het theateraanbod fris, scherp en relevant. 

Foto vergroten

Theater voor iedereen

Theater Rotterdam is een divers en eigentijds theater. Drempels verlagen zien wij daarbij als een belangrijke taak. Zo mogen alle bezoekers tot en met 30 jaar voor slechts een tientje naar onze voorstellingen en bieden we bij enkele voorstellingen kaarten aan via het ‘pay what you want’-principe.

Het gaat erom dat mensen zichzelf kunnen herkennen in onze verhalen

Coen, MBO-leerling en deelnemer educatieproject Protest Madness

Mede mogelijk gemaakt door jou

Foto vergroten

Protest Madness

Uit gesprekken met MBO-studenten blijkt dat er een grote behoefte is om te leren in de praktijk en het theater als werkplek beter te leren kennen. Theater Rotterdam grijpt deze behoefte aan door activiteiten te ontwikkelen die deze leerwerkervaring mogelijk maken. In het filmproject werken Theater Rotterdam en het daarbij betrokken Collectief Het Paradijs samen met studenten uit verschillende opleidingen. Zowel achter de schermen bij productie, marketing en techniek, als op de vloer.

Foto vergroten

Welcome To Our Guesthouse: Sue Ann Bel - Bitemarks on her tongue

Welcome To Our Guesthouse is het kloppende hart van Productiehuis Theater Rotterdam. Vanaf 4 oktober stellen wij vier weken lang ons huis helemaal ten dienste van vier veelbelovende makers die nog onder de radar van het grote publiek zijn gebleven. Sue Ann Bel maakte tijdens WTOG #5 haar voorstelling Bitemarks on her tongue.

Foto vergroten

TR Citizens

Wat is kunst en wie bepaalt dat? Theater Rotterdam Citizens wil dat samen met willekeurige Rotterdammers onderzoeken. Je kunt aan de buitenkant van iemand niet zien welke (kunst)wereld er achter schuilgaat. Maar wat we wel al weten: het verdient een plek in Theater Rotterdam. Het liefst komen alle inwoners 1 keer aan de beurt!

Word jij ook een TR Vriend?

Aanmelden
Hallo! Ik ben Floortje, zullen we binnenkort eens kennismaken?
Neem contact met me op!