Loyens & Loeff: 10 jaar sponsor van Theater Rotterdam

Het 10-jarig partnership met Loyens & Loef gaf ons een feestelijke aanleiding om eens bij te praten met Harmen Zeven, partner bij Loyens & Loeff.

Foto vergroten

Loyens & Loeff

Loyens & Loeff is een toonaangevend kantoor waar advocaten, notarissen en belastingadviseurs werken. Het kantoor onderscheidt zich door klanten geïntegreerd juridisch en fiscaal advies te geven. De medewerkers van dit kantoor worden  continu technisch bijgeschoold om op deze manier hun kwalitatief hoge kennisniveau te behouden en de klanten van Loyens & Loeff fiscaal en juridisch zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Het kantoor bedient een rijke schare aan nationale en internationale klanten die graag terugkomen. Ook de meer informelere benadering bevalt veel cliënten. Het maakt dat Loyens & Loeff een toegankelijke uitstraling heeft.

Harmen Zeven

Harmen Zeven

Harmen werkt al 29 jaar bij Loyens & Loeff. Lange tijd heeft hij voor het kantoor in Parijs gewerkt, maar sinds september 2018 is hij weer terug op het kantoor in Rotterdam. Met veel plezier overigens, want Rotterdam vindt hij een geweldige stad. Sinds hij in Rotterdam woont bezocht hij Theater Rotterdam graag - voor COVID 19 nog natuurlijk. ‘Scenes uit een huwelijk’ van Ivo van Hove, met Hugo Koolschijn, is hem bijvoorbeeld goed bijgebleven. Ook de seizoensopening 2019 heeft hij niet aan zich voorbij laten gaan, net als het concert van Rafael Saadiq. Mede hierdoor is Harmen erg enthousiast over het partnership met Theater Rotterdam.

"Wij vinden het erg belangrijk om culturele instellingen te steunen. Vanwege de bredere betekenis voor de stad en de sector, maar ook omdat wij zelf gewoon allemaal erg van theater houden."

Harmen Zeven
Sponsor Theater Rotterdam


Het sponsorbeleid van Loyens & Loeff bestaat in het bijzonder uit steun aan educatieve projecten gericht op kinderen. Verder worden onder andere een aantal grote,  culturele instellingen in zowel Amsterdam als Rotterdam gesteund. In de laatste stad zijn dit onder meer Theater Rotterdam en Museum Boijmans van Beuningen. Theater Rotterdam is blij dat Loyens & Loeff zich medeverantwoordelijk voelt voor een goed cultureel klimaat in Rotterdam en daardoor al jaren loyaal sponsor is.

Daarnaast delen Loyens & Loeff en Theater Rotterdam een aantal belangrijke waarden. Een voorbeeld hiervan is het belang dat beide partijen hechten aan educatie, ook voor groepen in de stad die wat moeilijker te bereiken zijn of deelname aan culturele activiteiten niet vanzelfsprekend is. Beide partijen dragen ieder op hun eigen manier bij aan de ontwikkeling van de jeugd door het aanbieden van educatieprojecten. 
Een mooi voorbeeld hiervan is een project dat Loyens & Loeff uitvoert via het Jeugdeducatiefonds; de sponsoring van twee basisscholen in Rotterdam en Amsterdam. De educatieafdeling van Theater Rotterdam heeft veel contacten met het Rotterdamse onderwijs op het gebied van theaterprojecten en CKV-onderwijs op scholen. 

"Rotterdam is als wereldstad jong en dynamisch; in Rotterdam gaat alles twenty four seven door."

Harmen Zeven
Loyens en Loeff Academy


Startende fiscalisten, advocaten en notarissen krijgen een brede introductie via de Loyens & Loeff Academy. De groepen bestaan uit 20 à 30 personen en bevat zowel inhoudelijke trainingen, zoals ‘The 7 habits of highly effective people’, als minder serieuze zoals een kookworkshop. Na het introductieprogramma van twee weken gaat ieder zijn eigen weg in zijn of haar vakgebied binnen Loyens & Loeff, maar zij weten elkaar hierna altijd weer makkelijk te vinden. Die eerste periode van de Academy helpt enorm voor de binding met het kantoor en het leren kennen van collega’s, zowel binnen als buiten kantoor. Een bezoek aan een voorstelling bij Theater Rotterdam mag hier natuurlijk niet ontbreken. Good citizenship is een belangrijke waarde voor Loyens & Loeff in een stad als Rotterdam.  

Onderdeel van de Academy is dat de nieuwe adviseurs op pro deo basis juridisch advies geven aan bijvoorbeeld  mensen die laaggeletterd zijn of die simpelweg de weg binnen de juridische wereld niet kennen.  De Academy kijkt dan wat zij kunnen betekenen voor deze mensen en voor verbetering van de situatie. De startende fiscalisten en juristen van Loyens & Loeff pakken dergelijke zaken met veel aandacht op. 

Het partnership tussen Theater Rotterdam en Loyens & Loeff krijgt er nu na tien jaar een nieuwe dimensie bij, doordat Theater Rotterdam jaarlijks een aan het theater gerelateerde casus gaat aanleveren aan de medewerkers van de Academy van Loyens & Loeff. Omgekeerd helpt Theater Rotterdam de nieuwelingen te settelen in de stad door ze wanneer dat kan uit te nodigen voor interessante voorstellingen. 

Sponsoring & Partnerships

Meer weten over de mogelijkheden voor partnerships en sponsoring?
meer informatie