International Film Festival Rotterdam

Theater Rotterdam - locatie Schouwburg is al jaren een belangrijke locatie voor het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Het IFFR is het grootste filmfestival van Nederland, waar gedurende het tiendaagse festival nationale en internationale filmmakers en liefhebbers samenkomen. De Schouwburg bewijst zich ieder jaar als een multifunctionele locatie; als filmzaal, talkshow- en feestlocatie, en nog veel meer. Door de jarenlange en nauwe samenwerking tussen het IFFR en Theater Rotterdam is er een fijne partnership ontstaan.

Foto vergroten

IFFR

Het IFFR biedt een kwalitatief hoogstaand aanbod van zorgvuldig geselecteerde fictie- en documentairefilms, korte films en mediakunst. De focus van het festival ligt op recent werk van getalenteerde nieuwe filmmakers. Er is echter ook ruimte voor retrospectieven en themaprogramma's. IFFR ondersteunt actief nieuw en avontuurlijk filmtalent via de coproductiemarkt CineMart, het Hubert Bals Fonds, Rotterdam Lab en andere industriële activiteiten.

Foto vergroten

Multifunctioneel

Tijdens het IFFR is de Schouwburg niet alleen een locatie om films te kijken. Het is ook een plaats om filmmakers en acteurs te ontmoeten, die aan de bar en in talkshows in groten getale aanwezig zijn. De feesten 's avonds zijn een begrip en trekken tot ver buiten Rotterdam cultuurliefhebbers naar het Schouwburgplein.  

De Schouwburg wordt elke editie volledig ingericht naar de stijl van het IFFR en de ruimtes hebben meerdere functies tijdens het festival.

 

Foto vergroten

 De Grote Zaal is dankzij de hoogwaardige akoestiek, het omvangrijke scherm en ruime capaciteit uitermate geschikt als één van de grote filmzalen tijdens het IFFR. De Hal fungeert als ontmoetingsruimte waarbij de foyer voorzien wordt van verschillende bars en horeca mogelijkheden. In de Kleine Zaal en Hal worden ook talkshows en overige randprogrammering georganiseerd. 

Dagelijks bewijzen de ruimtes het flexibele karakter wanneer in de loop van de avond de setting veranderd en de Hal en Kleine Zaal worden omgetoverd tot "Club IFFR". De feesten tot in de vroege uurtjes zijn een begrip in Rotterdam.

Van de gastvrije medewerkers publieksservice, de bekwame technici die onze programma's begeleiden tot aan de betrokken eventplanners die met ons het meerdaagse evenement voorbereiden, IFFR kan zich geen betere partner wensen

Adam Verhaar - hoofd productie IFFR
Jubileum

Als gevolg van de coronacrisis is het IFFR dit jaar verplaats van januari naar juni. We hopen van harte dat een grootschalig festival als IFFR zonder teveel restricties dan weer mag plaatsvinden. Theater Rotterdam kijkt uit naar de samenwerking in 2021 met het IFFR en hoopt er een prachtige 50ste editie van te maken.