International Film Festival Rotterdam

Theater Rotterdam - locatie Schouwburg is al jaren een belangrijke locatie voor het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Het IFFR is het grootste filmfestival van Nederland, waar gedurende het tiendaagse festival nationale en internationale filmmakers en liefhebbers samenkomen. De Schouwburg bewijst zich ieder jaar als een multifunctionele locatie; als filmzaal, talkshow- en feestlocatie, en nog veel meer. Door de jarenlange en nauwe samenwerking tussen het IFFR en Theater Rotterdam is er een fijne partnership ontstaan. 

Foto vergroten

IFFR

Het IFFR biedt een kwalitatief hoogstaand aanbod van zorgvuldig geselecteerde fictie- en documentairefilms, korte films en mediakunst. De focus van het festival ligt op recent werk van getalenteerde nieuwe filmmakers. Er is echter ook ruimte voor retrospectieven en themaprogramma's.

Na een aantal Corona-jaren was het eindelijk weer tijd voor een volwaardig festival, en Theater Rotterdam locatie Schouwburg heeft met veel enthouiasme de deuren geopend voor het IFFR voor editie 52. We kijken terug op een zeer geslaagd festival, waarbij onze locatie haar veelzijdigheid weer heeft bewezen, van filmzaal tot locatie van Club IFFR.

Foto vergroten

Multifunctioneel

Tijdens het IFFR is de Schouwburg niet alleen een locatie om films te kijken. Het is ook een plaats om filmmakers en acteurs te ontmoeten, die aan de bar en in talkshows in groten getale aanwezig zijn. De feesten 's avonds zijn een begrip en trekken tot ver buiten Rotterdam cultuurliefhebbers naar het Schouwburgplein.  

De Schouwburg wordt elke editie volledig ingericht naar de stijl van het IFFR en de ruimtes hebben meerdere functies tijdens het festival.

 

Foto vergroten

 De Grote Zaal is dankzij de hoogwaardige akoestiek, het omvangrijke scherm en ruime capaciteit uitermate geschikt als één van de grote filmzalen tijdens het IFFR. De Hal fungeert als ontmoetingsruimte waarbij de foyer voorzien wordt van verschillende bars en horeca mogelijkheden. In de Kleine Zaal en Hal worden ook talkshows en overige randprogrammering georganiseerd. 

Dagelijks bewijzen de ruimtes het flexibele karakter wanneer in de loop van de avond de setting veranderd en de Hal en Kleine Zaal worden omgetoverd tot "Club IFFR". De feesten tot in de vroege uurtjes zijn een begrip in Rotterdam.

Van de gastvrije medewerkers publieksservice, de bekwame technici die onze programma's begeleiden tot aan de betrokken eventplanners die met ons het meerdaagse evenement voorbereiden, IFFR kan zich geen betere partner wensen

Adam Verhaar - hoofd productie IFFR

Foto vergroten

Foto vergroten