Grensverleggend Theater

Wij zijn Theater Rotterdam. We maken theater, tonen theater en leiden de nieuwste generatie makers op. Thuis in Rotterdam en op tournee door Nederland en Europa.

 

Theater Rotterdam staat voor grensverleggend, vaak interdisciplinair theater dat verschil, diversiteit en veelvormigheid wil vieren. Niet opheffen of harmoniseren, maar zien, tonen en gebruiken. We brengen spelers, journalisten, dansers, nieuwsgierigen, uitvinders, vertellers, choreografen en talenten samen om theater te maken en echte ontmoetingen te realiseren. Om iets teweeg te brengen in het hoofd, in het hart en in Rotterdam.

Wist je dat al onze inkomsten verkregen door evenementen en partnerships direct ten goede komen aan onze producties en programmering? Zo draag je met jouw evenement of partnership direct bij aan grensverleggende theaterproducties, actuele programmering en talentontwikkeling.

Samenwerken en verbinden

In een tijd waarin groepen mensen steeds verder van elkaar lijken af te staan, waarin politieke meningen ons verdelen en we naar binnen keren, heeft Theater Rotterdam een keuze gemaakt: wij willen verbinden. Dit doen we door gesprekken aan te gaan. Met elkaar en met het publiek.

 

Theater Rotterdam staat letterlijk en figuurlijk midden in de stad. Onze voorstellingen, educatieve activiteiten en festivals zijn actueel, veelal maatschappelijk en hebben impact. Om alle Rotterdammers in al hun diversiteit te kunnen bereiken en beroeren, gooien wij onze ankers uit in de stad. We leggen verbindingen en gaan samenwerkingen aan met organisaties, het bedrijfsleven en publieksgroepen. Zo creëren wij samen een zo breed mogelijk bereik en impact in de stad en verre omstreken.

 

In onze eigen producties is een bijzondere rol weggelegd voor jong talent. Wij ondersteunen nieuwe theatermakers in het opbouwen van hun artistieke carrière. We geven ze de ruimte om hun ideeën en verbazing over de maatschappij te ontwikkelen en te leren van het talent dat we verder in huis hebben.

Avondje uit? Avondje aan!

Wij bieden geen conventionele programmering, geen gewoon avondje uit. Wij bieden een ‘avondje aan’. Aan het denken en aan het praten. Wij willen je doen schudden, je bevragen in je mentaliteit, je in ongemak brengen. Dat betekent niet dat het saai, moeilijk of abstract moet zijn. In tegendeel. Onze programmering, vol actualiteit, maatschappelijke urgentie en artistieke vernieuwing is toegankelijk voor iedereen.

 

Het is ons doel om iedereen zich thuis te laten voelen, ongeacht leeftijd, geslacht, seksualiteit, etniciteit, religie of politieke kleur. Van hiphopliefhebbers tot operafanaten. Of je nu komt voor een feestje, een voorstelling of een kop koffie in de hal van Theater Rotterdam Schouwburg (de huiskamer van Rotterdam). Onze deuren staan open.

Duurzaamheid

Theater Rotterdam timmert hard aan de weg om de groenste schouwburg van Nederland te krijgen. We willen in 2020 40% CO2 neutraal te zijn en in 2030 volledig. Theater Rotterdam is initiatiefnemer van het programma 7 Square Endeavour. Dit is een internationaal samenwerkings- en verduurzamingsproject met als missie steden toekomst klaar te maken. Het speelt op lokale schaalgrootte in op de wereldwijde verstedelijking en de nadelige gevolgen ervan als vervuiling, hittestress en wateroverlast. Slim en innovatief omgaan met energie is een van de speerpunten van het project. Het Schouwburgplein fungeert hierbij als proeftuin voor nieuwe innovatieve technologieën, cyclische processen en businessmodellen. Het Rotterdamse plein is het eerste plein in een reeks van zeven wereldwijd.


Verder maakt Theater Rotterdam trots deel uit van twee Europese culturele netwerken; Imagine2020 en Create to Connect>Create to Impact. Door de participatie in deze netwerken delen en vergroten we onze kennis op het gebied van theater, ecologie en duurzaamheid.


Groei mee!

TR Schouwburg

Culturele ontmoetingsplek midden in de stad, dagelijks geopend vanaf 11 uur tot laat. Elke avond voorstellingen, diverse programmering in de stadsfoyer en volop mogelijkheid om te ontmoeten, werken, napraten, lunchen, dineren of borrelen in de foyer en restaurant Floor. Drie minuten lopen vanaf Rotterdam Centraal.

TR Witte de With

In het bruisende uitgaansgebied het Witte de Withkwartier bevindt zich het voormalig huis van het Ro Theater. Hier wordt theater gemaakt, gerepeteerd en in intieme setting getoond. TR Witte de With is elke dag open, elke vrijdag een vrijdagmiddagborrel en in de zomer een zonnig terras. Vijf minuten met de tram vanaf Rotterdam Centraal.

Foto vergroten

Foto vergroten

Foto vergroten

Wij zijn Theater Rotterdam. We maken theater, tonen theater en leiden de nieuwste generatie makers op. Thuis in Rotterdam en op tournee door Nederland en Europa.

Bekijk ons programma op de reguliere website

Naar de website
Interesse? Neem contact met ons op!
Neem contact met me op!