Talkshow Scapino Ballet

Scapino Ballet en TR zijn al sinds jaar en dag partners binnen de culturele sector. Beide organisaties hebben een eigen netwerk van sponsoren, vrienden en donateurs, maar omdat daar ook een overlap is, wilden wij dit jaar een gezamenlijk event.

Door Covid-19 moesten we in maart echter alle plannen herzien en gingen we op zoek naar een alternatief ‘op afstand’. Omdat beide organisaties flink zijn getroffen door de coronacrisis voelden we de behoefte daarover met elkaar in gesprek te gaan en onze gedachten erover met onze vrienden te delen. Op 21 november 2020 deden wij dat in de vorm van een online talkshow, die plaatsvond in het Haltheater van Theater Rotterdam.

Alle aspecten kwam aan bod; van repeteren op het balkon met de leuning als barre tot het gemis van de interactie met het publiek. Van het steeds weer moeten wijzigen van het programma door veranderende maatregelen, tot het vinden van innovatieve oplossingen om zo goed mogelijk podiumkunsten te kunnen blijven tonen aan ons publiek. Maar ook; het 75-jarig jubileum van het Scapino Ballet en de zekerheid én onzekerheid van cultuursubsidie.

De talkshow werd gehost door Samuel Wuersten, directeur van Holland Dance Festival en artistiek directeur van de BA Contemporary Dance aan Zurich University of the Arts. De tafelgasten van Scapino Ballet waren Ed Wubbe (artistiek directeur), Jan Kooijman (oud-danser) en Bonnie Doets (danser) plaats. Zij gingen in gesprek met Alida Dors (artistiek leider Theater Rotterdam) en Dave Schwab (dansprogrammeur).

Door Floortje Jongkoen · 17 Dec 2020

Ook interesse om donateur te worden van Theater Rotterdam?

Meer informatie over donateurschap TR