Alida Dors nieuwe artistiek leider van TR

Te midden van een plotselinge sluiting startte Alida Dors als nieuwe artistiek leider van Theater Rotterdam.

Alida is een van de pioniers van de urban dans in Nederland, en laat zich in haar werkpraktijk leiden door een sterk geloof in wederkerigheid, saamhorigheid en nieuwsgierigheid. Met de aanstelling van Alida Dors als artistiek leider, zet Theater Rotterdam een belangrijke stap in de ambities voor een grensverleggend, eigentijds en open theater, geworteld in de culturele en intergenerationele diversiteit van wereldstad Rotterdam.

 

Met de aanstelling van Alida Dors als artistiek leider, zet Theater Rotterdam een belangrijke stap in de ambities voor een grensverleggend, eigentijds en open theater, geworteld in de culturele en intergenerationele diversiteit van wereldstad Rotterdam. Met de keus voor Alida Dors is bewust gekozen voor een maker uit eigen gelederen, met enthousiasme ondersteunt door de gehele organisatie en het makersensemble.

 

“Haar engagement en verbindend vermogen sluiten naadloos aan bij onze ambities en haar krachtige visie op de toekomst van Theater Rotterdam maken haar uitermate geschikt als artistiek leider.”

 

- Walter Ligthart, algemeen directeur Theater Rotterdam

Door Floortje Jongkoen · 24 Sep 2020