Mecenaat

De mecenassen ofwel grote gevers van Theater Rotterdam zijn een zeer betrokken groep mensen, die meestal vanuit een besef van de eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid een bijdrage leveren aan de podiumkunsten.

Maar dat is niet de enige reden. Het plezier van het geven, de persoonlijke contacten met mensen en de verrijking door de creativiteit waarmee je in aanraking komt worden ook als redenen om te geven genoemd.

Hoewel Theater Rotterdam subsidies ontvangt van Rijk en lokale overheid is particulier geld toch echt hard nodig om het verschil te kunnen maken. Om aanvullende projecten te kunnen financieren waardoor de kunst kan excelleren. Waarmee minder gecontroleerde risico’s genomen kunnen worden als het gaat om experimenteel theater en vernieuwing, maar ook waarmee toptalent de tijd en ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Om draagvlak te creëren en de continuïteit van de organisatie te waarborgen. Onze mecenassen zijn de officieuze ambassadeurs voor Theater Rotterdam en kweken met hun enthousiasme en hun voorbeeldrol draagvlak en vertrouwen.

 

Ben jij de nieuwe mecenas?

 

Bij giften van € 500,- tot € 5.000,- per jaar nodigen we je niet alleen uit voor premières en andere feestelijke events, maar ook om persoonlijk kennis te maken en van gedachten te wisselen met onze programmeurs en directie tijdens de mecenaslunches en -avonden. Je wordt uitgenodigd voor relatieavonden, waarmee je deel wordt van een dynamisch netwerk van interessante mensen uit het Rotterdamse maar ook daarbuiten. Mecenassen zijn automatisch lid van De Schouwburgers en worden verwelkomd bij alle Schouwburgersavonden en de jaarlijkse Schouwburgersreis. We houden je vanzelfsprekend via verschillende media op de hoogte van alle relevante zaken rondom programma en Theater Rotterdam. Op verzoek kunnen wij je een rondleiding geven achter de schermen en kun je tijdens Schouwburgersavonden aanschuiven voor het diner in de Artiestenfoyer.

 

 
Hoe aanmelden?

Indien je meer informatie wilt ontvangen over het mecenaat bij Theater Rotterdam, kun je via de knop hieronder contact met ons opnemen.

Er is een aanzienlijk belastingvoordeel verbonden aan giften aan culturele anbi's zoals Theater Rotterdam. 

Wil je je meteen aanmelden? Dan kun je hieronder de benodigde formulieren downloaden, invullen en mailen naar donateurs@theaterrotterdam.nl.