Corona-proof evenementen

Theater Rotterdam is er klaar voor om live ontmoetingen en inspirerende evenementen samen met u te organiseren! Uiteraard geheel binnen de kaders van de richtlijnen van het RIVM. Zolang de "1,5 metersamenleving" in verband met Corona van kracht is houden wij een aangepaste capaciteit en voorschriften aan. Lees hier meer over maatregelen en mogelijkheden na de laatste versoepelingen.

Update 21 juni - mogelijkheden voor evenementen

Corona en evenementen


Naar aanleiding van de aangekondigde versoepelingen zijn vanaf 26 juni evenementen weer toegestaan in Theater Rotterdam! 

Wel gelden er nog een aantal voorwaarden voor zowel binnen-als buitenruimtes. In ruimtes waar mensen een vaste zitplaats hebben, geldt dat mensen geplaceerd moeten worden met onderling anderhalve meter afstand. Dat wil zeggen dat in een theater niet elke stoel bezet kan worden en dat in een restaurant de tafels en stoelen ver genoeg uit elkaar moeten staan. Bekijk hier de capaciteit van onze ruimtes op 1,5 meter afstand. Registratie en een checkgesprek blijven verplicht, net zoals de basisregels zoals handen wassen, bij klachten thuisblijven en je laten testen.

Met toegangsbewijzen kunnen, onder voorwaarden, eendaagse evenementen met coronatoegangsbewijzen met 100% van de bezoekerscapaciteit worden georganiseerd, en is de anderhalve meter regel niet meer van toepassing. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Mediawand

Veilig & verantwoord

Op een veilige en verantwoorde manier samenkomen staat voor Theater Rotterdam hoog in het vaandel. In het "nieuwe normaal" hebben we een verhoogde focus op gezondheid en veiligheid voor u en uw gasten. De afgelopen periode hebben wij met diverse evenementen en voorstellingen ervaring opgedaan met het organiseren van veilige en verantwoorde bijeenkomsten. Onze locaties zijn er weer klaar voor van uw evenement een succes te maken!

Om dit te bewerkstelligen hebben we We hebben speciale protcollen opgesteld die zullen helpen bij het creeeren van een veilige en verantwoorde omgeving, zonder daarbij afbreuk te doen op de gastvrijheid en beleving. 

Voorzorgsmaatregelen
  • Gasten worden voorafgaand aan en tijdens het evenement duidelijk geïnformeerd over hoe we veilig en verantwoord kunnen samenkomen.
  • 1,5 meter afstand is het uitgangspunt voor veilige, verantwoorde en comfortabele evenementen.
  • We helpen gasten voldoende afstand te houden door onder andere: stoelen en tafels op voldoende afstand te zetten, looproutes met markeringen van 1,5 meter te maken en het aantal gasten op de beschikbare vierkante meters te beperken.
  • Gasten kunnen op diverse plekken in de locatie handen wassen en desinfecteren.
  • Rijvorming en wisselmomenten worden zo georganiseerd dat er voldoende ruimte is om afstand te houden.
  • Ons personeel is getraind om op een veilige en verantwoorde manier service te verlenen.

De Erker

Aangepaste capaciteit

Om binnen de kaders van de veiligheidsvoorschiften van het RIVM te blijven hebben we voor alle ruimtes de capaciteit herberekend. We houden bij deze capaciteitsbepaling rekening met voldoende afstand, loop- en zichtlijnen en goede doorstroom.


Bekijk hier ons overzicht wat betreft de maximale capaciteit per ruimte waarbij de 1,5 meter per bezoeker kan worden gewaarborgd.


*Tot in ieder geval december geldt een maximale capaciteit per ruimte van 30 personen en zijn niet alle evenementen toegestaan. Klik hier voor een overzicht.

Foto vergroten

Foto vergroten

Foto vergroten

Uw evenement bij Theater Rotterdam?

Neem contact op