Grensverleggend Theater

Wij zijn Theater Rotterdam. We maken theater, tonen theater en leiden de nieuwste generatie makers op. Thuis in Rotterdam en op tournee door Nederland en Europa.

 

Theater Rotterdam staat voor grensverleggend, vaak interdisciplinair theater dat verschil, diversiteit en veelvormigheid wil vieren. Niet opheffen of harmoniseren, maar zien, tonen en gebruiken. We brengen spelers, journalisten, dansers, nieuwsgierigen, uitvinders, vertellers, choreografen en talenten samen om theater te maken en echte ontmoetingen te realiseren. Om iets teweeg te brengen in het hoofd, in het hart en in Rotterdam.

 

Theater Rotterdam is ontstaan uit de fusie van Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg, Productiehuis Rotterdam.

Verbinden

In een tijd waarin groepen mensen steeds verder van elkaar lijken af te staan, waarin politieke meningen ons verdelen en we naar binnen keren, heeft Theater Rotterdam een keuze gemaakt: wij willen verbinden. Dit doen we door gesprekken aan te gaan. Met elkaar en met het publiek.

 

De fusie van de Rotterdamse Schouwburg, het Ro Theater, Productiehuis Rotterdam en Wunderbaum biedt ons de mogelijkheid om meer te zijn dan een station waar gezelschappen van tijd tot tijd passeren. Naast een onconventionele programmering waarbij kwaliteit voorop staat, maken wij ook zelf theater. Hierin ligt een bijzondere rol weggelegd voor jong talent. Wij ondersteunen nieuwe makers in het opbouwen van hun artistieke carrière. We geven ze de ruimte om hun ideeën en verbazing over de maatschappij te ontwikkelen en te leren van het talent dat we verder in huis hebben.

Avondje uit? Avondje aan!

Wij bieden geen conventionele programmering, geen gewoon avondje uit. Wij bieden een ‘avondje aan’. Aan het denken en aan het praten. Wij willen je doen schudden, je bevragen in je mentaliteit, je in ongemak brengen. Dat betekent niet dat het saai, moeilijk of abstract moet zijn. In tegendeel. Onze programmering, vol actualiteit, maatschappelijke urgentie en artistieke vernieuwing is toegankelijk voor iedereen.

 

Het is dan ook ons doel om iedereen zich thuis te laten voelen, ongeacht leeftijd, geslacht, seksualiteit, etniciteit, religie of politieke kleur. Van hiphopliefhebbers tot operafanaten. Of je nu komt voor een feestje, een voorstelling of een kop koffie in de hal van de Rotterdamse Schouwburg (de huiskamer van Rotterdam). Onze deuren staan open.

TR Schouwburg

Culturele ontmoetingsplek midden in de stad, dagelijks geopend vanaf 11 uur tot laat. Elke avond voorstellingen, diverse programmering in de stadsfoyer en volop mogelijkheid om te ontmoeten, werken, napraten, lunchen, dineren of borrelen in de foyer en restaurant Floor. Drie minuten lopen vanaf Rotterdam Centraal.

TR Witte de With

In het bruisende uitgaansgebied het Witte de Withkwartier bevindt zich het voormalig huis van het Ro Theater. Hier wordt theater gemaakt, gerepeteerd en in intieme setting getoond. TR Witte de With is elke dag open, elke vrijdag een vrijdagmiddagborrel en in de zomer een zonnig terras. Vijf minuten met de tram vanaf Rotterdam Centraal.

Foto vergroten

Foto vergroten

Foto vergroten

Wij zijn Theater Rotterdam. We maken theater, tonen theater en leiden de nieuwste generatie makers op. Thuis in Rotterdam en op tournee door Nederland en Europa.

Bekijk ons programma op de reguliere website

Naar de website
Hoi Ik ben Birgit. Jouw evenement bij Theater Rotterdam?
Neem contact met me op!